Ochrana osobních údajů ve společnosti EUC Klinika Plzeň s.r.o.

Vaše osobní informace jsou u nás v bezpečí. Přečtěte si, jak je zpracováváme.

Správcem Vašich osobních údajů je EUC Klinika Plzeň s.r.o., IČ 252 02 171, se sídlem Denisovo nábřeží 1000/4, Východní Předměstí, 300 01 Plzeň, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajský soudem v Plzni pod sp. zn. C 7952 (v následujícím textu také jen jako „Správce“).

 

Úvodní informace

Tato informace vám slouží k několika účelům. Dozvíte se, jaké údaje o Vás zpracováváme a proč tak činíme. Dále pak zjistíte, jaká máte v této souvislosti práva, tedy co od nás můžete považovat a na koho se obracet se svými podněty i případnými stížnostmi. Žádáme Vás proto, abyste si následující text pečlivě přečetli. Informace je rozdělena na několik částí, aby bylo snazší najít pro vás relevantní informace podle toho, v jakém postavení se nacházíte.

V případě, že by Vám cokoli v ochraně osobních údajů nebylo jasné, se na nás neváhejte obrátit následujícími způsoby:

  • poštou nebo po předchozí dohodě osobně na adrese EUC a.s., Evropská 859/115, 160 00 Praha 6,
  • e-mailem na e-mailové adrese dpo@euc.cz,
  • telefonicky +420 731 546 921 od 9.00 do 15.00 (ne SMS)
  • prostřednictvím datové schránky ID: nxedyy6

Pro problematiku ochrany osobních údajů jsme dále zřídili speciální pracovní pozici – pověřence pro ochranu osobních údajů. Tato osoba je odborníkem, který dohlíží na to, že jsou vaše osobní údaje zpracovávány tak, jak nám to ukládá aktuální legislativa. V případě potřeby se proto můžete obrátit přímo na pověřence, kterým je Ing. Jiří Benedikt, a to následujícími způsoby:

  • poštou nebo po předchozí dohodě osobně na adrese EUC a.s., Evropská 859/115, 160 00 Praha 6
  • e-mailem na e-mailové adrese dpo@euc.cz,
  • telefonicky +420 731 546 921 od 9.00 do 15.00 (ne SMS)

V úvodu bychom vám také rádi připomněli, že v České republice dohlíží na problematiku ochrany osobních údajů Úřad pro ochranu osobních údajů, který je taktéž připraven přijímat vaše podněty a stížnosti. Úřad pro ochranu osobních údajů sídlí na adrese Ppl. Sochora 27, 170 00 Praha 7, přičemž aktuální kontaktní údaje naleznete na jeho webových stránkách: www.uoou.cz.

Základní zásady zpracování osobních údajů

K vašim osobním údajům přistupujeme vždy v souladu s aktuálně platnou legislativou. Seznam nejdůležitějších právních předpisů naleznete v závěru této informace. V souladu s těmito předpisy dodržujeme také následující základní zásady zpracování osobních údajů:

  • Vaše osobní údaje zpracováváme vždy korektně, v souladu se zákonem a způsobem, který je dostatečně zřejmý, jasný a zřetelný.
  • Vaše osobní údaje zpracováváme vždy pouze v nezbytném rozsahu a způsobem, který je v souladu s účelem, pro nějž vaše údaje zpracováváme.
  • Dbáme na to, aby Vaše osobní údaje, které zpracováváme, byly vždy přesné a podle potřeby aktualizované. Osobní údaje, které jsou nepřesné, budou vymazány nebo opraveny.
  • Vaše osobní údaje zpracováváme jen po nezbytně nutnou dobu. V některých případech je tato doba stanovena přímo zákonem, jindy jsme si ji nastavili interně tak, aby odpovídala našim oprávněným zájmům.
  • Vaše osobní údaje náležitě zabezpečujeme před únikem, neoprávněným zpracováním, náhodnou ztrátou a poškozením. Za tímto účelem jsme přijali vhodná technická opatření, která spočívají zejména ve striktním nastavení přístupu jednotlivých osob k vašim údajům, šifrování a další technické i fyzické způsoby zabezpečení.
  1. Informace pro pacienty
  2. Informace pro osoby blízké pacientům
  3. Informace pro klienty lékárny
  4. Informace pro klienty věrnostního programu lékárny
  5. Informace pro uchazeče o zaměstnání
  6. Informace pro zaměstnance
  7. Informace pro bývalé zaměstnance
  8. Informace pro smluvní partnery
  9. Informace pro stážisty
  10. Kamerový systém se záznamem (pokud ho využíváme – informace o použití kamerového systému najdete na sledovaných místech)

Seznam právních předpisů upravujících ochranu osobních údajů

V následujících předpisech najdete nejdůležitější úpravu ochrany vašich osobních údajů:

  • nařízení Evropského parlamentu a Rady EU 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES
  • zákon č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů;
  • zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník;
  • a další předpisy u oblasti hospodářství a účetnictví